Cirkom værner om medarbejderne og er én stor familie

Ingeniør: Mine kollegaer gør mig dygtigere hver dag

Palle Toftehøj har arbejdet hos Cirkom siden virksomheden blev etableret. Efter 20 år kan han stadig ikke forestille sig at arbejde andre steder, og det er der en helt særlig grund til. Cirkom er nemlig en arbejdsplads med højt til loftet, og hvor medarbejderne føler sig værdsat.  

”Det sociale arbejdsmiljø gør en afgørende forskel. Vi giver hinanden kram, taler om familie og fritid med hinanden, og så har vi ingen hierarkisk opdeling. Min omgangskreds misunder mig ofte Cirkom som arbejdsplads. Jeg kan faktisk ikke forestille mig noget bedre sted at være,” svarer Palle Toftehøj på spørgsmålet om, hvorfor han har være hos Cirkom i så mange år.

Kvalitetssikring, grillhygge og hensyn til privatlivet  

De fleste mennesker oplever gennem 20 år visse udfordringer i livet. Det har også været gældende for Palle Toftehøj. For ham har det blandt andet betydet, at han er gået fra en fuldtidsstilling til flextid. En forandring der dog ikke har været problematisk for Cirkom. Palle Toftehøj har nemlig fået tilpasset sine arbejdsopgaver, så han kan håndtere dagligdagen.

”Jeg har oplevet stor fleksibilitet i forhold til min jobsituation. Ledelsen har prioriteret mine behov højt, og fundet opgaver, som jeg kan klare. Det er rart, at man altid kan komme og tale om de udfordringer, man har i sit privatliv. Der bliver altid fundet en løsning på tingene rent arbejdsmæssigt, og det er ledelsens måde at vise medarbejderne, at de værdsætter os,” siger Palle Toftehøj og fortsætter:

”Ledelsesstilen er også virkende til at skabe et godt arbejdsmiljø og sammenhold. Vi har lyst til at være sammen, og om sommeren griller vi blandt andet hos hinanden. Cirkom er placeret et skønt sted med udsigt over Roskilde Fjord og flot natur. I frokostpausen går vi ture, hvor man kan se ræve og rådyr.”

Automation i høj kvalitet kommer fra et stærkt fællesskab  

Palle Toftehøj er datamatiker og arbejdede som konsulent hos Novo Nordisk, før han var med til at starte Cirkom. I hans nuværende stilling arbejder han med kodning, kvalitetssikring og dokumentation.

”Jeg er meget databevidst og har været med til at udvikle et batchsystem, der bliver brugt af mange kunder i dag. Før jeg kom på flextid, brugte jeg meget tid hos kunderne for at teste systemerne, da jeg godt kan lide at arbejde med kvalitetssikring. I dag sidder jeg på kontoret, men laver stadig dokumentation og kvalitetssikring af blandt andet PLC-løsninger,” siger Palle Toftehøj og fortsætter:

”Jeg er den eneste datamatiker hos Cirkom. De fleste medarbejdere er ingeniører, men vi supplerer hinanden godt. Og det er faktisk det, jeg mener, kendetegner Cirkom. Vi har alle forskellige kompetencer med forskellig baggrund. Derfor er vi dækket godt ind hele vejen rundt i forhold til at tilbyde sparring, test, programmering og dokumentation. Det er meget tilfredsstillende at være sammen om at levere gode løsninger til kunderne.”

PLC-styring og kodning er stadig udfordrende efter 20 år   

Cirkoms medarbejdere bliver hele tiden udfordret på deres kompetencer, da teknologien hele tiden udvikler sig.

”Selvom jeg har arbejdet samme sted i 20 år, skal jeg stadig kunne omstille mig, når der kommer nye systemer, jeg skal forholde mig til. Hvis Windows opdaterer deres versioner, skal jeg finde ud af, hvordan programmerne kan køre på nye servere. Det kan også være, at kunderne skal have nye servere. Her spiller mine kompetencer i kvalitetssikring også en stor rolle,” siger Palle Toftehøj.

Scroll to Top