Ingeniør: Mine kollegaer gør mig dygtigere hver dag

Ingeniør: Mine kollegaer gør mig dygtigere hver dag

Martin Springer er ingeniør med speciale i elektronik fra DTU og kom til Cirkom for halvandet år siden. Det er ikke en beslutning Martin på noget tidspunkt har fortrudt.

”Cirkom er en mindre automations- og procesvirksomhed med et højt fagligt niveau, ikke mindst i forhold til dokumentation. Alt skal testes og godkendes, der er ingen hjørner, der slipper. Det betyder, at alt bliver løftet til et højere niveau, også det hjørne af ydelsen, jeg sidder med,” siger Martin.

Cirkom er et ingeniørhus med rødder i den farmaceutiske industri og specialiseret i automatiseringsløsninger indenfor procesautomation, og det er ikke uden en vis faglig stolthed, at Martin siger om sit job:

”Vi leverer koden til SCADA-systemer og styring af procesanlæg til medicinalbranchen, og jeg sidder specifikt med den grafiske kodning til brugerinterfacene. Der er ikke mange andre steder, hvor tolerancerne er så små og dokumentationskravene så store.”

Styring og overvågning af procesanlæg

Et SCADA-system er et kontrolsystem, der benyttes til at styre, regulere og overvåge et procesanlæg, produktionsanlæg eller lignende. SCADA udveksler informationer på tværs af PLC’er, computere, servere og HMI-paneler og skaber et realtidsoverblik over driftssituationen. Det kræver processer og dokumentation udført på et meget højt niveau af præcision.

Ingeniører og programmører bliver dygtigere hver dag

Cirkom repræsenterer et dybt kendskab til udstyr og processer, fordi de fleste medarbejdere kommer fra automations- og produktionsvirksomheder. Medarbejdernes kompetencer og erfaringer, som kun kan erhverves gennem god uddannelse og hårdt arbejde, er helt afgørende for virksomhedens succes.

”En af de ting, jeg sætter stor pris på, er muligheden for hele tiden at bygge ovenpå mine kompetencer,” siger Martin.

”Det er et godt sted, hvis man kan finde ro i, at tingene skal være testet og i orden, inden det kommer ud til kunden. Ikke hver gang men hver eneste gang. Det er ikke det samme, som at man ikke må lave fejl. Det må man gerne, bare man lærer af det og sørger for, at det opdages, inden det når ud til kunden. Derfor accepterer vi også, at tingene nogle gange tager lidt længere tid.”

Nysgerrig efter processer og automation

Da Martin begyndte hos Cirkom, fik han hurtigt lov til at lave noget, der rent faktisk skulle bruges ude hos kunderne. Det var ikke fordi, han kunne alt fra start, men fordi oplæring er en integreret del af at arbejde hos Cirkom.

”Mine kolleger er alle meget fagligt kompetente, og der er så meget erfaring hos Cirkom, at der altid er nogen at spørge og sparre med. Ingen synes det er dumt eller pinligt, for det vigtigste er, at det er den bedste løsning der leveres. Og det er det kun, hvis vi alle sammen hele tiden bliver dygtigere,” siger Martin, der dog godt kan komme i tanke om et tilfælde, hvor spørgsmålet måske ikke helt afspejlede hans faglighed.

”Cirkom er ikke et sted, hvor man bare kommer ind og går i gang. Det faglige niveau er virkelig højt, og der er mange ting, der skal læres. Alle forkortelserne for eksempel. Der er simpelthen så mange at holde styr på. En gang hvor vi sad og talte, dukkede der endnu en ny forkortelse op, som jeg ikke kendte og som jeg måtte spørge om.

”Hvad betyder DHL?” Og så var det bare transportfirmaet, de talte om. Den kan de fleste godt huske…”

Nørdede ingeniører med lyst til andet end arbejde

Martin bor i Smørum udenfor København med Emilie, og sammen har de datteren Inger på fire år. Men derfor er det alligevel rart, med gode kollegaer man en gang imellem også har lyst til at se udenfor arbejdstiden.

”Hele miljøet herude er en lille smule nørdet på den gode måde,” siger Martin og tilføjer: ”Der er alligevel plads til andet end arbejde. Vi har det hyggeligt og går fx regelmæssigt i biffen sammen. Og så bor vi i nogle superfede omgivelser ved Roskilde fjord, med udsigt over vandet og med dyr, der løber rundt udenfor vinduerne. Det kan man godt vænne sig til…”.

Et job med indflydelse og trivsel

En af de ting Martin sætter pris på, ved at være et mindre sted, er den korte vej til beslutningerne.

”Der bliver lyttet, hvis man har noget på hjerte, og når så beslutningen er taget, så er der ikke lige en ekstra chef, der skal spørges,” siger Martin og tilføjer: ”Cirkom er et sted, hvor folk er ret længe. Der er næsten ingen udskiftning. Faktisk er der et par stykker, som er stoppet og så er vendt tilbage. Det kan jeg egentlig godt forstå”.

Om Cirkom

Cirkom er et ingeniørhus stiftet i år 2000 af en gruppe ingeniører med rødder i den farmaceutiske industri. Cirkom er en uafhængig leverandør af automatiseringsløsninger indenfor procesautomation.

Vi ved, at succes kræver forretningsforståelse, projektledelseserfaring og teknisk kunnen, og vi tillægger alle elementer stor vægt i vores måde at arbejde på.

Cirkom er en innovativ virksomhed i vækst, og vi er konstant på udkig efter erfarne folk med kendskab til den farmaceutiske industri.

Vil du høre mere om at arbejde med automatiseringsløsninger hos Cirkom, er du velkommen til at kontakte administrerende direktør Kurt Christensen eller direktør Martin Madsen.

Scroll to Top