Den nye hverdag kræver nye arbejdsrutiner

Den nye hverdag kræver nye arbejdsrutiner

Som mange andre arbejdspladser, prøver Cirkom også at navigere i den ny måde at arbejde på, corona-epidemien har skabt. Den nye hverdag kræver fleksibilitet og tillid, når både det faglige niveau og de sociale relationer skal opretholdes på hjemmekontoret.  

”Jeg tror, at vi kommer til at arbejde på denne måde i rigtig lang tid fremover. Måske bliver det endda normalt at have to faste hjemmearbejdsdage i fremtiden. Det er derfor vigtigt, at vi får etableret nye rutiner, der sikrer, at medarbejderne kan arbejde effektivt, men også føler sig som en del af et socialt fællesskab,” siger Kurt Christensen, adm. direktør hos Cirkom.

Den ændrede situation, som corona har skabt, kræver en helt ny måde at tænke og arbejde på. Det er ingen undtagelse hos Cirkom, hvor disciplin og tillid er to afgørende faktorer.

Struktur på hjemmearbejdsdagen

”Nogle mennesker har nemt ved hjemmearbejde, mens andre bare ikke er designet til at arbejde hjemme fra. Derfor prøver vi at hjælpe medarbejderne med struktur på den nye hverdag. Vi har f.eks. indført tavlemøder på Teams hver morgen klokken ni, hvor vi gennemgår dagens opgaver sammen. Det medvirker til den gode arbejdsdisciplin, og det er rart at vide, hvad vi hver især sidder og bakser med,” siger Kurt Christensen og fortsætter:

”Vores medarbejdere har været hos os i mange år, og derfor kender vi hinanden rigtig godt. Vi har tillid til, at de får lavet deres opgaver, og vi er samtidig meget åbne omkring samspillet mellem arbejdsliv og privatliv. Det er nødvendigt, at det fungerer, også hvis børnene er hjemme. Heldigvis klarer vi det rigtig godt alle sammen,” siger Kurt Christensen.

Virtuel fredagshygge skaber sammenhold

Selvom Cirkom i disse tider forbereder sig på, at arbejdsdagen på kontoret måske for altid vil være en smule forandret, så er det stærke sammenhold noget, der prioriteres meget højt.

”Det er helt sikkert, at afsavnet til kollegaerne er stort. De sociale relationer, vi er vant til, har en stor indflydelse på os alle sammen. Derfor har vi indført virtuel fredagshygge, hvor vi mødes med kamera på Teams og ønsker hinanden god weekend. Det er vigtigt, at vi stadig føler os som et hold,” siger Kurt Christensen.

”Gården”, som kontorbygningen i daglig tale bliver kaldt af Cirkoms medarbejdere, ligger dog ikke helt øde hen i coronakrisen.

”Der er opgaver, som kræver, at vi rent fysisk er til stede på kontoret. Det kan være fysiske underskrifter der skal klares, eller forskellige test vi skal bruge fysisk udstyr til. Automation er også meget teknisk at arbejde med, så derfor kan man godt have brug for at sparre med hinanden ansigt til ansigt,” siger Martin Næstrup Madsen, direktør hos Cirkom og fortsætter:

”Vi sørger for at holde god afstand til hinanden og kun være til stede få ad gangen, hvis vi tager ind på Gården. Og så udnytter vi muligheden til at hygge og spise hver vores medbragte madpakker på afstand.”

Nødvendigt at mødes med kunder fysisk

Det har indtil nu kunne lade sig gøre at mødes fysisk med kunder for at aflevere anlæg til automationsløsninger efter myndighedernes anbefalinger om afstand. Og det er vigtigt at have mulighed for at være til stede ude hos kunderne.

”Vores kunder har stadig brug for vores automationsløsninger, og vi fortsætter driften på bedst mulige vis. Det kan være nødvendigt at mødes med dem for at aflevere forskellige dele, men så sørger vi for kun at mødes én til én. Med god afstand og hygiejne,” siger Martin Næstrup Madsen og fortsætter:

”Vores travle periode kommer til sommer, og der har vi for alvor brug for at være til stede hos kunderne. Så vi håber, at samfundet åbner mere op, når vi kommer frem mod juli og august.”

Scroll to Top